Kuumeeton keuhkokuume – Hoito, oireet

Keuhkokuumeen yksi keskeisistä oireista on kuume. Se on sairauden tyyppioire. Kyseessä on keuhkokudoksen tulehdustauti, johon pitää suhtautua vakavasti. Tautia epäiltäessä on aina syytä mennä lääkärin vastaanotolle.

Iäkkäillä tai immunosuppressoituneilla henkilöillä oireet voivat esiintyä ilman kuumetta. Jatka lukemista ”Kuumeeton keuhkokuume – Hoito, oireet”

Menieren tauti

naista-huimaa
Huimaus alkaa äkillisesti ménièren taudin aiheuttamana sisäkorvan nesteturvotuksen vuoksi.

Menieren tauti on oireyhtymä johon kuuluu voimakas kiertävä huimaus, korvien soiminen tai humina, huonokuuloisuus, kuulon menetys sekä korvien paineen tai täyttymisen tunne. Yleensä Ménièren tauti vaikuttaa vain yhteen korvaan. Siihen liittyy myös pahoinvointia ja oksentelua.

Kohtaus kestää jotain 20 minuutin ja usean tunnin väliltä. Kuulo, normaalisti vain toisen puolen, heikkenee erityisesti kohtauksen aikana.

Sitä kutsutaankin kolmen H:n taudiksi sen tuottaman Huimauksen, Huminan ja Huonokuuloisuuden vuoksi. Jatka lukemista ”Menieren tauti”

Kantapään limapussin tulehduksen hoito onnistuu usein yksinkertaisilla konsteilla

Kun kantapäässa olevassa limapussissa on tulehdus, sen oireet on havaittavissa kohtalaisen helposti.

Häiritseekö sinua kantapääsi takana oleva kipu?
Onko jalan takaosassa turvotusta?

Nämä ovat tulehduksen tyypillisiä oireita. Jatka lukemista ”Kantapään limapussin tulehduksen hoito onnistuu usein yksinkertaisilla konsteilla”