Mykoplasman jälkitaudit

Mykoplasman jälkitaudit voivat olla kiusallisia ja vakaviakin. Varmaankin tunnetuin mykoplasman aiheuttama jälkitauti on keuhkokuume. Joskus nimestään poiketen keuhkokuume ilmenee myös ilman kuumetta, joten sitä voi olla vaikeampi aluksi todentaa.

väsynyt henkilö

Krooninen väsymys on myös eräs yleisimmistä mykoplasmasta aiheutuneista jälkitaudeista. Usein henkilö tuntee vielä viikkojen, jopa kuukausienkin kuluttua mykoplasmasta parannuttuaan, että normaali suorituskyky ei ole palautunut entiselle tasolleen. Esimerkiksi sellaiset yksinkertaiset toimet, kuten portaiden nousu toiseen tai kolmanteen kerrokseen, aiheuttavat nyt hengästymistä.

Lisäksi monille mykoplasmasta kärsineille jää joitakin hermostollisia jälkitauteja. Tälläisia ovat mm. tasapainossa ilmenevät häiriöt, kuten yleinen hutera olo.

Joillakin mykoplasmasta kärsineillä henkilöillä on myös havaittu sydänperäisiä oireita. Myös joitakin niveloireita on arvioitu aiheutuneeksi mykoplasman jälkitauteina.

Kilpirauhasen vajaatoiminta tarkoittaa tilaa, jossa kilpirauhashormonia ei ole veressä riittävästi. Tämä vaikuttaa koko kehoon, koska se aiheuttaa muutoksia suoraan aineenvaihduntaan. Kun kilpirauhashormoni on erittäin alhainen, potilas voi päätyä… Lue lisää >>

Oireet

Taudin oireet voivat vaihdella. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *