Mykoplasman jälkitaudit

Mykoplasman jälkitaudit voivat olla kiusallisia ja vakaviakin. Varmaankin tunnetuin mykoplasman aiheuttama jälkitauti on keuhkokuume. Joskus nimestään poiketen keuhkokuume ilmenee myös ilman kuumetta, joten sitä voi olla vaikeampi aluksi todentaa.

väsynyt henkilö

Krooninen väsymys on myös eräs yleisimmistä mykoplasmasta aiheutuneista jälkitaudeista. Usein henkilö tuntee vielä viikkojen, jopa kuukausienkin kuluttua mykoplasmasta parannuttuaan, että normaali suorituskyky ei ole palautunut entiselle tasolleen. Esimerkiksi sellaiset yksinkertaiset toimet, kuten portaiden nousu toiseen tai kolmanteen kerrokseen, aiheuttavat nyt hengästymistä.

Lisäksi monille mykoplasmasta kärsineille jää joitakin hermostollisia jälkitauteja. Tälläisia ovat mm. tasapainossa ilmenevät häiriöt, kuten yleinen hutera olo.

Joillakin mykoplasmasta kärsineillä henkilöillä on myös havaittu sydänperäisiä oireita. Myös joitakin niveloireita on arvioitu aiheutuneeksi mykoplasman jälkitauteina.

Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiminen ei tarkoita elämän loppua. Sinulla on vielä mahdollisuus elää täysin normaalia elämää. Jos saat diagnoosin ajoissa ja saat asianmukaista lääkitystä, voit toipua siitä. Lue lisää täältä: Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet ja hoito >>

Oireet

Taudin oireet voivat vaihdella. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *