Mykoplasman ehkäisy

Käsien pesu

Mykoplasman ehkäisy ei ole aivan helppoa, koska se tarttuu pisaratartuntana ihmisestä toiseen. Silti on mahdollista tehdä ehkäiseviä toimenpiteitä mykoplasman välttämiseksi. Tällaisia käytännön ehkäisytoimia ovat esimerkiksi

  1. Mahdollisuuksien mukaan välttää kontaktia mykoplasmaan tarttuneiden henkilöiden kanssa. Voi olla joskus vaikeaa, jos tartunnan saanut henkilö kuulu lähipiiriin esim. perheenjäsen. Toisaalta lapsella saattaa olla koulussa tai päiväkodissa tartuntavaara.
  2. Hyvä käsihygienia. Kädet on syytä muistaa pestä aina ennen ruokailua sekä välittömästi sen jälkeen, kun on kätelty henkilöä, jolla on mykoplasma. Uusimpien tutkimusten mukaan jo kymmenen sekunnin käsipesu saippualla ja kylmällä vedellä riittää suojaamaan useimmilta bakteeritartunnoilta.
  3. Syödä monipuolisesti päivittäin sellaisia ravinto-aineita, jotka voivat vahvistaa kehon omaa puolustuskykyä. Esimerkiksi vihannekset, hedelmät, kuitupitoiset ja orgaaniset ruoat sekä riittävä nesteytys kuuluvat päivittäiseen terveeliseen ruokavalioon.
  4. Riittävän levon saanti auttaa ruumista torjumaan infektioita. Siksi noin kahdeksan tunnin yöunet ovat suurimmalle osalle ihmisistä tärkeitä, jotta keho saa tarvittavan levon.

Oireet ja hoito

Oletko sinä tai läheisesi saanut tartunnan?

Katso mykoplasman oireet ja hoito.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *