Mykoplasma testi ja verikoe

Verikoe

Testi

Ennen kuin tautia aletaan hoitaa mykoplasmana, on syytä tehdä vasta-aineisiin perustuva mykoplasma testi. Testejä on syytä tehdä useampi, sillä vasta-aineet alkavat nousta tuoreessa taudissa muutaman viikon tai jopa kuukauden kuluttua. Tulos saadaan yleensä muutaman päivän kuluttua kokeen ottamisesta.

Yksi tärkeimmistä testattavista asioista on CRP arvo.

Kaikki lääkärit eivät ole yksimielisiä mykoplasma testien tarpeellisuudesta. Vaikkakin mykoplasma voidaan varmuudella todentaa vain testien avulla, niihin liittyy myös epävarmuustekijöitä.

Esimerkiksi nielusta otettu testi ei välttämättä anna positiivista tulosta vähäisten taudinaiheuttajien vuoksi. Toisaalta verikoe saattaa kertoa, että kyseessä on mykoplasma vaikka se olisikin jo ohitse.

Jos tunnet jatkuvaa väsymystä, lääkäri voi testata, onko sinulla kilpirauhasen vajaatoiminta. Muita merkkejä ovat esimerkiksi painonnousu, ummetus, kuiva iho ja struuma. Jos tunnistat itsestäsi näitä oireita, sinun on välittömästi … Katso lisää >>

Verikoe

Verikoe auttaa mykoplasman todentamisessa. Tässä verikokeessa kiinnostuksen kohteena ovat potilaan vasta-aine arvot. Jos mykoplasmatartunnasta on jo kulunut muutamia viikkoja, potilaan vasta-aine arvot ovat selvästi koholla. Jos potilaan muutkin oireet viittaavat mykoplasmaan, voidaan lääkehoito aloittaa.

Katso lisää mykoplasman oireista >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *