Mykoplasma tartunta ja tarttuvuus

Mykoplasmatartunta on helposti saatava hengityselintien infektio. Koska kyseessä ovat bakteereihin verrattavat pieneliöt, ne tarttuvat ihmisestä toiseen kosketuksen tai pisaratartunnan välityksellä.

Mykoplasma tartunta

Mykoplasma tartunta on helposti saatava hengityselintien infektio. Koska kyseessä ovat bakteereihin verrattavat pieneliöt, ne tarttuvat ihmisestä toiseen kosketuksen tai pisaratartunnan välityksellä. Tartunnat ovatkin yleisiä mykoplasma epidemioiden aikaan, erityisesti loppu talven ja alku kevään kuluessa.

Koska pisaratartunta on helppoa saada esimerkiksi sairastuneelta työ- tai koulutoverilta, mykoplasmat aiheuttavat kausiluonteisia epidemioita. Myös pienet lapset voivat saada tartunnan ollessaan päiväkodissa hoidossa, jossa on mykoplasma tartunnan saanut lapsi.

Mykoplasmaa ja sen tartuntaa voidaan ehkäistä näillä menetelmillä: Tehokas mykoplasman ehkäisy >>

Tarttuvuus

Tarttuvuus on suurimmillaan sellaisissa paikoissa, joissa on paljon ihmisiä suljetussa tilassa. Näin siksi että mykoplasma tarttuu helposti kosketuksesta sekä pisaratartuntana. Nuorilla aikuisilla on suurempi mahdollisuus saada tartunta esimerkiksi yliopistolla, jossa ollaan viikon aikana aamusta iltaan yhdessä samoissa opintotiloissa. Lisäksi monet nuoret opiskelijat asuvat yhdessä soluasuntoloissa, joten heillä on suurempi riski kanssakäymiseen mykoplasma tartunnan saaneen henkilön kanssa.

Kilpirauhashormoni vaikuttaa useiden elinjärjestelmien toimintaan kehossa. Tämän seurauksena sen oireet ovat laajat. Kilpirauhanen vapauttaa kahta hormonia, T4:ää ja T3:a. Molemmat vaikuttavat tärkeimpien elintoimintojen toimintaan. Kun ne siis puuttuvat tai ovat riittämättömiä, on odotettavissa seuraavia oireita … Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet >>

Muutkin yleisötapahtumat suljetuissa tiloissa erityisesti talvikuukausien aikana ovat otollisia paikkoja mykoplasman leviämiselle.

Jos oireita ilmenee lähiympäristössäsi, ole tarkkana. Bakteeri voi aiheuttaa sairauden johon edes kaikki antibiootit tehoa.
Katso mikä antibiootti toimii parhaiten täältä >>

Hoito

Miten mykoplasma tauti hoidetaan? Mitkä sen oireet ovat?

Katso seuraava artikkeli: Mykoplasma tartunnan hoito >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.