Mikä on veri?

Oletko joskus kysynyt itseltäsi mitä veri tarkoittaa? Tämä sana liittyy terveyteen ja terveydenhuoltoon. Ehkä olet kuullut sen lääkärillä, sairaalassa tai terveysasemalla käydessäsi. Terveysoireet.fi-sivusto on kerännyt tälle sivulle tietoa sanasta veri, joka selventää mitä se tarkoittaa. Alla etsimäsi sanan selitys.

Mitä veri tarkoittaa?

Kyseessä on lääketieteellinen termi. veri-termin merkitys on sanguis; verisuoniston sisällä sydämen pumppaamana liikkuva tahmea neste, josta lähes puolet on erilaisia soluja ja loppu on runsaasti valkuaisaineita ja suoloja ym. liuenneita aineita sisältävää nestettä, veriplasmaa.

Nyt tiedät mitä veri tarkoittaa.

Miksi sinun on tärkeää tietää sen tarkoitus?

Ehkä se liittyy sinun tai lähimmäisesi sairauteen. Toisaalta voit tarvita kyseistä tietoa opiskellessasi. Joka tapauksessa, jos haluat lisätietoa asiasta, sinun kannattaa kääntyä asiaveri määritelmä on sanguis; verisuoniston sisällä sydämen pumppaamana liikkuva tahmea neste, josta lähes puolet on erilaisia soluja ja loppu on runsaasti valkuaisaineita ja suoloja ym. liuenneita aineita sisältävää nestettä, veriplasmaa.

 

Lähde:
crohnjacolitis.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.