Tällä sivulla voit keskustella aiheesta Kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikatoiminta yhtäaikaa. Onko sinulla kysymyksiä tai kokemuksia aiheesta? Kerro siitä sivun alareunassa olevalla lomakkeella.
Kilpirauhashormoni vaikuttaa useiden elinjärjestelmien toimintaan kehossa. Tämän seurauksena sen oireet ovat laajat. Kilpirauhanen vapauttaa kahta hormonia, T4:ää ja T3:a. Molemmat vaikuttavat tärkeimpien elintoimintojen toimintaan. Kun ne siis puuttuvat tai ovat riittämättömiä, on odotettavissa seuraavia oireita … Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet >>
Onko Kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikatoiminta yhtäaikaa sinulle tuttu aihe?
Vertaistuen antaminen on ensiarvoisen tärkeää, kun kärsimme kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Sairaus rajoittaa arkipäivän toimia ja kilpirauhasen toimintahäiriöstä kärsivä henkilö tarvitsee tukea ja neuvoja, miten voi kohdata tilanteen. Kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikatoiminta yhtäaikaa synnyttää monia kysymyksiä. Auta muita kokemustesi kautta.
Tuhannet ihmiset etsivät tietoa koskien aihetta Kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikatoiminta yhtäaikaa. Kerro kokemuksesi ja liity keskusteluun. Löydät lomakkeen viestiäsi varten sivun alaosasta.
Tämän ravintolisän puute voi johtaa kilpirauhasen toimintahäiriöihin. Tällöin olet altis sekä kilpirauhasen liikatoiminnalle että kilpirauhasen vajaatoiminnalle. Näin ollen, jos elimistössäsi on vähän… Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito luonnollisesti>>
Onko sinulla kysymyksiä Kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikatoiminta yhtäaikaa asiasta?
Jos Kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikatoiminta yhtäaikaa on herättänyt sinulle kysymyksiä tai kärsit kilpirauhasen vajaatoiminnan aiheuttamista oireista, olet tullut oikeaan paikkaan. Terveysoireet.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden keskustella kilpirauhaseen liittyvistä kysymyksistä ja löytää vertaistukea. Jätä kysymyksesi tai kommenttisi lomakkeella, jotta sivustomme käyttäjät voivat vastata niihin.
Otathan huomioon että tarkistamme kaikki Kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikatoiminta yhtäaikaa aiheiset kommentit. Tästä syystä niiden julkaisuun voi mennä pari arkipäivää. Yritämme julkaista ne mahdollisimman pian.
Tiesitkö, että yli 60 prosenttia ihmisistä, joilla on tämä sairaus, eivät tunnista sen oireita? Tämän tilan oireita ovat muun muassa väsymys, masennus, sydänsairaudet, korkea verenpaine, muistin menetys ja painonnousu. Jos sinulla on näitä oireita, lue lisää täältä: Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet ja hoito >>
Minulla oli ensin liikatoiminta . Sain siihen radiojodihoidon. Seurasi vajaatoiminta .
Hoidoksi sain tyroksiini 50 mikrog
Söin sitä n 4 viikkoa sitten 75 mikrog. N kolme viikkoa. Sitten nostettiin 100migrog.
Heti ensimmäisestä pilleristä alkoi suunnaton itkeminen . Annosta on pudotettu välillä oli vaan 25 mikrog. Nyt nostettu 38 mikrog. Nyt pitäisi nostaa 50 mutta itken joka annoksella . Elämä on yhtä kärsimystä . Arvot viime mittauksessa tsh 21 ja t4V 13,5 . Voin tosi huonosti. Elämä yhtä ahdistusta ja itkua.
Onko kellään muulla ollut tälläistä.
Kilpirauhasestani löydettiin kasvain vuonna 2008, diagnoosiksi tuli silloin kyhmy struuma, jota tarkennettiin määrellä kolloidinen kysta, kooksi todettiin 2 cm. Siitä huolimatta että ainakin vuodesta 2014 TSH-tasoni ovat jatkuvasti olleet todella reilusti viitearvojen alapuolella, en saanu saanut terveyden huollosta lähetettä endokrinologian polille. Sen sijaan jatkuvien unihäiriöiden aiheuttamia silmien kaksoiskuvia tutkittiin mm. aivojen magneettikuvauksella ja varjoainekuvauksella. Ilmeistä on, että ensimmäinen diagnoosi kasvaimesta sokeutti lääkärit sen jälkeen. Kolme vuotta sitten termostaattini meni sekaisin, palelin iltaisin, mutten toisaalta voinut enää saunoa ja kärsin huonosta olosta hellekeleillä. Urheillessani sykkeeni nousivat maksimiin myös kesken kevyen liikunnan. Keskittymiskyky oli heikkeni ja arkkitehdin työtä tuntui olevan mahdoton jatkaa keskittymisvaikeuksien ja jatkuvien virheiden vuoksi, joita en aiempaan tapaan huomannut. Sain terveyskeskuksen kautta uupumisdiagnoosin, sydämeni tutkittiin ja todettiin ultrassa ja rasitusekg:ssä terveeksi, vaikka Hortel-tutkimuksessa syke nousi 198 kesken luistelun tekniikkaharjoituksen. Liikunta lakkasi olemasta kivaa, se oli vain raskasta ja rasittavaa. Unen laatu oli huonoa. Aiemmin tyroksiinitasoni oli ollut viiterajoissa, mutta alkoi laskea jatkuvasti. Kela maksoi sairaslomakorvauksia 9 kk, sen jälkeen korvaukset lopetettiin b-lausunnosta huolimatta. Tämän jälkeen pyysin saada tyroksiinia kokeiluna, kun tuntui etten jaksa tehdä enää yhtään mitään. Silloin sain lähetteen Endokrinogian polille, jossa erikoistuva lääkäri teki heti innokkaasti diagnoosin; toksinen adenooma, tuolloin 3,2 cm kokoinen kasvaimeni olikin siis omapäinen häirikkö, joka tuotti hormoneja oman ”mielensä” mukaisesti ja väärissä suhteissa. Näin ollen minulla oli samaan aikaan alhainen tyroksiiniarvo että erittäin alhainen TSH-arvo, jonka selitys oli se, että se reagoi tuohon kasvaimen tuottamana koktailiin, tästä johtui että sain ”nauttia” liikatoiminnan oireista, mutta samaan aikaan kilpirauhaseni oli lamassa ja päädyin vähitellen myös kilpirauhasen vajaatoimintaan. Tilannetta ei voi korjata kuin leikkauksella. Diagnoosi tehtiin syksyllä 2022 ja nyt odotan leikkausta kesäkuun alussa. Leikkausta varten TSH-arvo pitää olla viiterajoissa, joten syön nyt Tyrazolia, vaikka tyroksiiniarvot ovat reilusti viiterajan alapuolella. Kela ei pidä tilannetta sairaspäivärahan maksamisen kriteereitä täyttävänä. Toivon todella, ettei tulevaa leikkaustani tekevällä kirurgilla ole vastaavia oireita päällä, kun tekee leikkaukseni. Tai kellään muullakaan sellaisessa ammatissa toimivalla, jonka päätökset aiheuttavat hengen vaaraa… Mutta leikkauksen jälkeen minulla saattaa olla ”uusi elämä” edessäni kohta 57 vuotiaana. Tästä olen toki iloinen, vaikka väkisinkin mietin, millainen elämäni olisi ollut, jos olisin saanut oikean diagnoosin vuonna 2008.