Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito luonnollisesti

Katso nämä 10 parasta luonnollista tuotetta kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon. Kilpirauhasen vajaatoiminta on hoidettavissa lääkkeillä. Terveysoireet.fi sivusto suosittelee menemään lääkäriin ja seuraamaan terveydenalan ammattilaisten antamia ohjeita sairauden hoidossa. Lääkehoito on erittäin tehokas tämän sairauden hoidossa. Mutta tiesitkö että kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon on olemassa myös vaihtoehtoinen keino. Luonnontuotteet voivat auttaa kilpirauhasta toimimaan tehokkaammin. Tässä ovat 10 parasta luontaistuotetta kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon:

D-vitamiini

Keho tuottaa D-vitamiinia luonnollisesti auringon avulla. Mutta siitä huolimatta saatat kärsiä D-vitamiinin puutteesta, jos et saa riittävästi aurinkoa viikottain. Tämän puutteen vuoksi saatat kärsiä kilpirauhasen vajaatoiminnasta tai tulla alttiiksi sille. On tutkimuksia joiden mukaan D-vitamiinin puute liittyy läheisesti autoimmuuniseen kilpirauhastulehdukseen. Uusimpien tutkimusten mukaan se voi johtaa myös muuhun kuin autoimmuuniseen kilpirauhastulehdukseen. Mutta D-vitamiinilisien nauttimisen avulla voit nostaa veren TSH-tasoja. Lisäksi se voi myös parantaa veren kalsiumpitoisuutta. Tämän seurauksena kilpirauhasen vajaatoimintapotilas voi toipua hyvin.

D-vitamiini
D-vitamiini auttaa kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa

Akupunktio

Akupunktion käytöstä kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa on olemassa muutamia tutkimuksia. Vuonna 2018 tehdyn tutkimuksen mukaan akupunktiolla on positiivinen vaikutus kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaviin potilaisiin. Se johtaa kilpirauhashormonin lisääntymiseen veressä. Muita hyötyjä, joita tästä luonnollisesta hoidosta seuraa, ovat mm:

  • Tulehduksen alentaminen
  • Verenkierron tehostaminen
  • Lihasjäykkyyden vähentäminen
  • Rentouttava vaikutus
  • Vähentää stressi- ja kipuherkkyyttä
Akupunktio

Eteeriset öljyt

Yksi tärkeimmistä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista on väsymys. Ja tässä kohtaa eteeriset öljyt tulevat tarpeeseen. Kun niitä käytetään osana aromaterapiaa, ne voivat auttaa torjumaan väsymystä. Esimerkiksi piparminttu voi auttaa lievittämään seuraavia oireita:

Tiesitkö, että yli 60 prosenttia ihmisistä, joilla on tämä sairaus, eivät tunnista sen oireita? Tämän tilan oireita ovat muun muassa väsymys, masennus, sydänsairaudet, korkea verenpaine, muistin menetys ja painonnousu. Jos sinulla on näitä oireita, lue lisää täältä: Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet ja hoito >>

  • Ruoansulatushäiriöt
  • Pahoinvointi
  • Nivelkivut

Glutationi

Kilpirauhasen vajaatoiminta voi pahentua hapetusstressin lisääntyessä. Mutta sen ei pitäisi olla ongelma, jos käytät glutationilisää. Tämä tuote auttaa torjumaan oksidatiivista stressiä ja tukee kilpirauhasen normaalia toimintaa. Lisäksi glutationi on myös erinomainen antioksidantti. Se voi auttaa torjumaan autoimmuniteettia aktivoivaa tulehdusta.

Lisäksi glutationin puute voi laukaista kilpirauhasen vajaatoiminnan. Siksi sen sisällyttäminen osaksi hoitoa voi auttaa palauttamaan kilpirauhasen terveyden.

Sinkki

Sinkki on yksi tärkeimmistä mineraaleista, joita tarvitaan TSH:n, T4:n ja T3:n tuotannossa. Siksi sen puute voi johtaa kilpirauhasen toimintahäiriöihin. Tällöin olet altis sekä kilpirauhasen liikatoiminnalle että kilpirauhasen vajaatoiminnalle. Näin ollen, jos elimistössäsi on vähän sinkkiä, voit ottaa sinkkilisää. Se auttaa torjumaan kilpirauhashäiriöitä. Tehokkaan lopputuloksen saamiseksi sinun tulisi yhdistää sinkkilisät kuparin, seleenin tai magnesiumin kanssa.

Kurkumiini

Kurkumiini on tuttu tuote nivelrikon hoitoon. Ja se johtuu siitä, että se on voimakas antioksidantti. Mutta tässä lisäravinteessa on muutakin. Sen tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien ansiosta voit käyttää sitä autoimmuunisen kilpirauhastulehduksen hoitoon. Se on täydellinen lääke, jos kärsit Hashimoton taudista.

Kurkumiini

Kun yhdistät sen muihin tulehdusta ehkäiseviin lisäravinteisiin, voit mahdollisesti vähentää tulehtuneita kilpirauhasen kyhmyjä. Lisäksi voit lisätä kurkumiinin imeytymistä y sisällyttämällä kurkumaa ruokavalioosi. Silti sinun tulisi valvoa käyttämäsi kurkuman määrää. Vaikka se voi lisätä sen imeytymistä, kurkumiinin biologinen hyötyosuus vähenee, kun kurkuma lisääntyy elimistössä.

Jos kurkumiinin syöminen jauheena ei onnistu, harkitse liposomaalista kurkumiinia. Tämän pitäisi taata tämän kurkumiinin biosaatavuus elimistössäsi. Vielä parempi, se auttaa toimittamaan sen kohdesoluihin. Jäljittelemällä soluseinää liposomaalinen kurkumiini ei tuhoudu ruoansulatusjärjestelmässä.

Vihreä tee

Vihreä tee on vahva antioksidantti EGCG:ksi (epigallokatekiini-3-gallaatti) kutsutun katekiinin ansiosta. Sillä on samanlaisia etuja kuin glutationilla. Vuonna 2018 tehdyn tutkimuksen mukaan tämä katekiini voi auttaa kilpirauhasen häiriöiden torjunnassa. Ja se kaikki on sen anti-inflammatoristen ominaisuuksien ansiota. Vihreää teetä kannattaa kuitenkin nauttia päivän aikana. Se nimittäin sisältää kofeiinia, joka voi sivuvaikutuksena aiheuttaa unettomuutta.

Vihreä tee

Jodi

Kohtuullisen määrän jodilisän ottaminen on hyvä hoito autoimmuunityreoidiittiin. Se voi auttaa lievittämään sen oireita ja palauttamaan kilpirauhasen terveyden. Koska elimistö ei pysty valmistamaan jodia luonnollisesti, sinun on annettava sille kohtuullisia määriä. Se osoittaa lupaavia tuloksia myös kilpirauhasen liikatoiminnan hoidossa.

HUOMAUTUS: Vaikka jodi on potentiaalinen hoito kilpirauhasen vajaatoimintaan, se voi myös aiheuttaa kielteisiä sivuvaikutuksia. Liika jodi elimistössä voi tuottaa lisää kilpirauhasongelmia. Kysy siis ennen jodin ottamista lääkäriltäsi, mikä on oikea määrä.

Probiootit

Yksi tämän tilan yleisistä syistä on vuotavan suolen oireyhtymä. Jos kärsit tästä oireyhtymästä, probiootit voivat auttaa sinua. Se on todistetusti luonnollinen hoito vuotavan suolen oireyhtymään.

Jos sinulla on ohutsuolen bakteerien liikakasvu (SIBO), sinun on kuitenkin käytettävä probiootteja varovasti. SIBO tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että sinulla on bakteerien liikakasvua suolistossa. Ja kun käytät probiootteja, voit pahentaa tilannetta. Probiootit ovat tehokkaampia, kun ne ovat paksusuolessa.

Seleeni

Vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen mukaan seleeni on osa elintärkeää entsyymiä, joka aktivoi kilpirauhashormonia elimistössä. Edelleen sen puute liittyy myös kilpirauhasen vajaatoimintaan. Tästä voidaan päätellä, että seleenilisän ottaminen voi auttaa kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa. Puhumattakaan siitä, että se on täydellinen hoito sekä kilpirauhasen vajaatoimintaan että kilpirauhasen liikatoimintaan. Jotkut tutkimukset paljastavat, että se voi myös auttaa torjumaan synnytyksen jälkeistä kilpirauhastulehdusta.

Loppusanat

Kilpirauhasen vajaatoiminnasta toipumiseen tarvitaan enemmän kuin nämä luonnolliset korjaustoimenpiteet. Mutta siitä huolimatta on mahdollista, että saat terveytesi takaisin. Näiden luonnollisten korjaustoimenpiteiden lisäksi sinun on vähennettävä stressiä, mukautettava ruokavaliota ja omaksuttava terveellinen elämäntapa.

Lopuksi voit kokeilla luonnonlääkkeitä myös lääkehoidon ohella. Ne ovat turvallisia eivätkä aiheuta vakavia sivuvaikutuksia. Niistä tuotteista, joita ei kannata jättää väliin, ovat jodi ja D-vitamiini. Ne auttavat sinua paranemismatkalla. Keskustele kuitenkin aina lääkärin kanssa ennen luonnollisten hoitomuotojen aloittamista.

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *