Kihti

Kyseessä on niveltulehdustauti, jossa veren uraattipitoisuus on kohonnut. Uraatti on puriiniaineenvaihdunnan lopputuote, joka on normaalisti liukoisessa muodossa. Uraattipitoisuuden noustessa se alkaa kiteytyä. Kidemäisenä virtsahappo aiheuttaa nivelissä tulehduksen jonka seurauksena ilmenee kipua, turvotusta, kuumotusta ja punoitusta. Hoitamaton kihti voi johtaa nivelvaurioon, kuten nivelrikkoon, ja lopulta tekonivelleikkauksen tarpeeseen. Jopa 90 % potilaista on miespuolisia. Suomessa sairaudesta kärsii arviolta 2 prosenttia väestöstä, eli noin 100 000 henkilöä. Arviolta kahdeksan prosenttia eläkeikäisistä miehistä kärsii kihdistä. Tyypillinen potilas on tukevahko mieshenkilö ja kihtiä on pidettykin perinteisesti vanhojen miesten tautina.

Kihti on äkillinen ja erittäin kivulias nivelsairaus, joka on yleisintä yli 60-vuotiailla miehillä. Hoitamattomana se voi aiheuttaa vakavan munuaissairauden sekä nivelten toimintakyvyttömyyden.

Tästä syystä on tärkeä kihdin oireista ja miten sitä hoidetaan.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki tärkeimmät asiat kihdistä. Jatka siis lukemista ja opi mistä siinä on todellisuudessa kyse. Jatka lukemista ”Kihti”

Kihdin hoitoa fiksusti – 3 tärkeintä tekijää

Kihtipotilaiden hoitoa suorittaessa pyritään minimoimaan sairaudesta johtuvat vaivat. Vähentämällä virtsahapon määrää veressä ja toisaalta välttämällä mahdollisimman tehokkaasti sellaisia tekijöitä, jotka aiheuttavat virtsahappopitoisuuden kohoamista kehossa. Näin kihtikohtausten määrää voidaan pienentää. On olemassa monia eri keinoja hoitaa kihtiä tehokkaasti itsehoitona kotona. Toisaalta kohtauksia voidaan ennaltaehkäistä noudattamalla oikeanlaista ruokavaliota.

Jalat
Kihti ja sen aiheuttamat oireet vaikeuttavat potilaan arkielämää. Oikeanlaisella hoidolla elämän laatu paranee.

Kihti aiheuttaa kehon virtsahapon kerääntymisen niveliin, munuaisiin tai muihin pehmeisiin kudoksiin. Tämä tuottaa akuuttia ja kovaa kipua, tulehdusta, punoitusta ja kuumotusta nivelissä.

Miten kihtiä voidaan hoitaa tehokkaasti? Jatka lukemista ”Kihdin hoitoa fiksusti – 3 tärkeintä tekijää”

Oikea ruokavalio kihdin hoitoon

Viime vuosien aikana kihti on lisääntynyt Suomessa hälyyttävästi. Yksi ensisijaisista syistä on nesteenpoisto lääkkeiden käytön lisääntyminen.

Myös elintavoissa tapahtuneet muutokset edistävät sairauden yleistymistä. Vyötärön seudun ylipaino on nykyään hyvin yleistä, kuin myöskin alkoholin lisääntynyt käyttö.

Kihdin aiheuttaa elimistön kohonnut puriini- eli virtsahappopitoisuus. Virtsahappo kertyy kiteinä niveliin aiheuttaen kipua, punoitusta, kuumotusta ja turvotusta. Puriinia syntyy kehossa luonnostaan aineenvaihdunnan tuotteena. Toisaalta sitä saadaan ruuan yhteydessä eri ruoka-aineista.

Oikealla ruokavaliolla onkin suuri merkitys kihtiä hoidettaessa. Kihtipotilaan ruokavalion tarkoituksena on vähentää paljon puriinia sisältäviä ruoka-aineita ja näin laskea veren virtsahappopitoisuutta. Jatka lukemista ”Oikea ruokavalio kihdin hoitoon”

Kihdin hoito kotikonstein

On olemassa useita kotikonsteja, jotka edesauttavat kihtikohtauksen hoidossa. Luonnonmukaisten menetelmien etuna on se, ettei niistä aiheudu haittavaikutuksia, kuten monista lääkeaineista. Kokeile tässä artikkelissa esitettäviä luonnonmukaisia ehdotuksia yksitellen. Näin voit löytää juuri sinulle parhaiten soveltuvan menetelmän. Tänäkin päivänä kihti aiheuttaa harmia tuhansille ihmisille äkillisellä ja kivuliaalla niveltulehduksella. Useimmiten kihti ilmenee ensimmäiseksi isovarpaan tyvinivelessä. Mutta se voi vaivata myös muissa nivelissä, kuten nilkoissa, polvissa, ranteessa sekä kyynärnivelissä.

Ammattilainen tutkii jalkaaMuinaisista ajoista lähtien kihti on ollut tunnettu sairaus, joka on hankaloittanut historiasta kuuluisien henkilöiden elämää.

Tänäkin päivänä kihti aiheuttaa harmia tuhansille ihmisille äkillisellä ja kivuliaalla niveltulehduksella. Useimmiten kihti ilmenee ensimmäiseksi isovarpaan tyvinivelessä. Mutta se voi vaivata myös muissa nivelissä, kuten nilkoissa, polvissa, ranteessa sekä kyynärnivelissä.

Siksi kihdin hoito kotikonstein on kiinnostanut ihmisiä jo pitkään. Onko se mahdollista? Jatka lukemista ”Kihdin hoito kotikonstein”