Kihdin hoito kotikonstein

On olemassa useita kotikonsteja, jotka edesauttavat kihtikohtauksen hoidossa. Luonnonmukaisten menetelmien etuna on se, ettei niistä aiheudu haittavaikutuksia, kuten monista lääkeaineista. Kokeile tässä artikkelissa esitettäviä luonnonmukaisia ehdotuksia yksitellen. Näin voit löytää juuri sinulle parhaiten soveltuvan menetelmän. Tänäkin päivänä kihti aiheuttaa harmia tuhansille ihmisille äkillisellä ja kivuliaalla niveltulehduksella. Useimmiten kihti ilmenee ensimmäiseksi isovarpaan tyvinivelessä. Mutta se voi vaivata myös muissa nivelissä, kuten nilkoissa, polvissa, ranteessa sekä kyynärnivelissä.

Ammattilainen tutkii jalkaaMuinaisista ajoista lähtien kihti on ollut tunnettu sairaus, joka on hankaloittanut historiasta kuuluisien henkilöiden elämää.

Tänäkin päivänä kihti aiheuttaa harmia tuhansille ihmisille äkillisellä ja kivuliaalla niveltulehduksella. Useimmiten kihti ilmenee ensimmäiseksi isovarpaan tyvinivelessä. Mutta se voi vaivata myös muissa nivelissä, kuten nilkoissa, polvissa, ranteessa sekä kyynärnivelissä.

Siksi kihdin hoito kotikonstein on kiinnostanut ihmisiä jo pitkään. Onko se mahdollista?

Perinteisessä lääketieteessä kihtiä hoidetaan usein kortisonilla. Joillain lääkeaineillä halutaan puolestaan laskea kipua aiheuttavan uraatin, eli virtsahapon määrää, joka kiteytyy niveliin.

Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiminen ei tarkoita elämän loppua. Sinulla on vielä mahdollisuus elää täysin normaalia elämää. Jos saat diagnoosin ajoissa ja saat asianmukaista lääkitystä, voit toipua siitä. Lue lisää täältä: Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet ja hoito >>

Äkillistä kihdin aiheuttamaa särkyä voidaan hoitaa myös kipeän nivelen päälle asetettavilla kylmillä kääreillä, levolla sekä tavallisella tulehduskipulääkkeellä.

Mutta on olemassa myös muita kotikonsteja, jotka edesauttavat kihtikohtauksen hoidossa.

Luonnonmukaisten menetelmien etuna on se, ettei niistä aiheudu haittavaikutuksia, kuten monista lääkeaineista.

Kokeile tässä artikkelissa esitettäviä luonnonmukaisia ehdotuksia yksitellen. Näin voit löytää juuri sinulle parhaiten soveltuvan menetelmän.

Vesi

Kihdin aiheuttaa elimistössä kohonnut uraattipitoisuus, joka on virtsahapon kiteinen suolamuoto. Uraattia valmistuu elimistössä liikaa tai toisaalta sitä poistuu liian vähän.

Siksi on syytä kiinnittää huomiota riittävään veden nauttimiseen, jotta liiallinen uraatti saadaan poistumaan elimistöstä virtsan mukana.

Voit myös valmistaa kylmän kääreen helpottamaan särkyä. Kastele pieni pyyhe tai kangas kylmään veteen ja aseta se kääreenä kipukohdan päälle. Ei ole suositeltavaa laittaa jääpaloja suoraan kihdin päälle, koska se voi aiheuttaa palovammoja iholle.

C vitamiini

C vitamiini on tehokasta kihdin oireiden hoidossa, koska sillä on kyky vähentää uriinihapon määrää elimistössä.

Lisätessäsi C vitamiinin määrää ruokavaliossa, voit huomata positiiviset terveys vaikutukset. On kuitenkin otettava huomioon, ettei ylitetä suositeltuja C vitamiinin päivittäisiä annoksia.

Liiallinen C vitamiinin nauttiminen päivittäin voi aiheuttaa ilmavaivoja, ripulia sekä muita ruoansulatus tai terveys ongelmia.

Sitruunamehu

Sitruunamehulla on erilaisia luontaisia ominaisuuksia, jotka soveltuvat hyvin kihdin hoitoon. Myös muilla sitrushedelmillä kuten appelsiinilla, greipillä ja mandariinillä on samankaltaisia vaikutuksia. Näiden hedelmien mehu auttaa vähentämään uriinihapon määrää veressä.

Sitruunahappo auttaa myös helpottamaan turvotusta.

Jos sitruunasta puristamasi mehu tuntuu liian hapokkaalta, voit sekoittaa sen lasilliseen vettä. Voit myös lisätä teelusikallisen hunajaa makeuttamaan juomaa niin halutessasi. Nauti sitruunamehua aamuisin ennen aamiaista.

Ruokasooda

Joka kodista löytyvä ruokasooda on monipuolinen aine erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ei ole siksi yllättävää että se toimii myös kotihoitona kihtiin.

Ruokasooda mahdollistaa veren alkalisoitumisen eli emäksisyyden ja näin vähentää happamuutta veressä.

Liota lusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja nauti joka päivä. Ruokasoodan käyttöä ei suositella silloin, jos kävisit korkeasta verenpaineesta.

Inkivääri

Monille inkivääri on tullut tutuksi flunssan ja kurkkukivun hoidoissa. Mutta sillä on myös muita monipuolisia kotihoitoon liittyviä tarkoituksia luonnonmukaisissa hoidoissa.

Inkivääri auttaa myös kihdin hoidossa.

Kiehauta kupillinen vettä ja lisää siihen hautumaan teelusikallinen raastettua inkiväärin juurta. Halutessasi voit makeuttaa inkiväärijuomaa lisäämällä hiukan hunajaa. Voit tehostaa sen vaikutusta lisäämällä hiukan sitruunamehua.

Nauti kupillinen päivässä.

Omenaviinietikka

Vanha sanonta kuuluu: ”Omena päivässä pitää lääkärin loitolla”.

Vaikka omenalla on kiistatta monia hyviä terveysvaikutuksia, on vielä tehokkaampaa nauttia omenaviinietikkaa. Se on yksi tehokkaista hyvän terveyden vahvistajista monien positiivisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Eräs omenaviinietikan ominaisuus on se, että se kykenee tasapainottamaan kehomme pH-arvoa niin, että se on vähemmän hapan ja enemmän emäksisempi.

Vaikka omenaviinietikan käytöstä ei ole tehty tieteellisiä tutkimustuloksia, monet kihdistä kärsivät potilaat ovat kokeilleet sitä erinomaisin tuloksin.

Omenaviinietikkaa voidaan käyttää päivittäisen ruokailun yhteydessä. Sitä voi sekoittaa kätevästi muunmuassa erilaisin salaatteihin. Tai voit laimentaa lusikallisen omenaviinietikkaa lasiin vettä ja nauttia sen aamuisin joka päivä.

Ananas

Ananas sisältää entsyymiä, jota kutsutaan bromelaiiniksi. Tätä entsyymiä on käytetty ravintolisänä jo vuodesta 1957, ja siitä on monia tutkimuksia ympäri maailman. Sitä käytetään muun muassa ehkäisemään tulehduksia ja edistämään ruuansulatusta.

Näiden ominaisuuksiensa vuoksi sitä on hyvä käyttää myös kihdin hoidossa.

Voit nauttia ananasta sellaisenaan, tai tehdä siitä hedelmäsalaattia, smoothieta ja mehua. Koska ananaksella ei ole haittavaikutuksia elimistöön voit nauttia sitä huoletta päivittäin niin usein kuin haluat.

Viinirypäle

Viinirypäleissä on runsaasti antioksidantteja, joten ne auttavat estämään kihdin muodostumista. Eräs hyödyllinen ainesosa on kasviantioksidantti nimeltään pycknogenol, joka tunnetaan myös nimellä rannikkomännyn kuoriuute.

Nauti useita viinirypäleitä päivittäin ja niin monta kertaa kuin haluat viikon aikana.

Banaani

Sekä makea banaani, että vihreä keittobanaani sisältävät runsaasti kaliumia ja C vitamiinia, mikä tekee niistä täydellisen luonnonmukaisen ravintoaineen ehkäisemään tiettyä sairauksia ja terveyden ongelmia.

Kihdin hoidossa banaani auttaa siten, että se liottaa uriinihapon kiteitä veressä, jotka aiheuttavat kipua. Kun liiallinen uriinihappo saadaan pois kehosta, voi kipu lievittyä jo muutaman tunnin kuluessa.

Kirsikka

Toinen tehokas C vitamiinilähde on kirsikka ja kirsikkamehu. Siksi kirsikka auttaa myös laskemaan uriinihapon määrä veressä.

Voit lisätä kirsikkaa normaaliin ruokavalioosi tasapainoisesti esimerkiksi nauttimalla 15 – 20 kirsikkaa tuoreena päivittäin. Huomaat helposti, miten kihdin aiheuttamat oireet helpottavat tämän ruokavalioon tekemäsi lisäyksen myötä.

Kirsikoista on myös kätevää tehdä kotona mehua, joka säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa.

Katajaöljy

Eteeristä katajaöljyä on saatavissa luontaistuote kaupoista. Sitä käytetään monesti avuksi nesteen poistossa sekä lievittämään erilaisia kipuja. Se lievittää lihaskipuja ja nivelsärkyjä ja siksi sitä on käytetty paljon iskiaksen ja kihdin hoidossa.

Pitkäaikaista katajaöljyn käyttöä tulee kuitenkin välttää. Henkilöiden joilla on munuaisvaurio ei tule käyttää sitä lainkaan.

Katajaöljyä voidaan lisätä esimerkiksi jalkakylpy-veteen. Jalkoja liotetaan vedessä 15 -20 minuuttia.

Sitä voidaan myös hieroa muutama tippa hellävaraisesti suoraan kihdin vaivaamalle alueelle.

Tai siitä voidaan valmistaa kylmäkääre lisäämällä kylmään veteen kastettuun pyyhkeeseen muutama tippa katajaöljyä.

Epsom suola

Epsom-suola (karvassuola) eli magnesiumsulfaatti on apteekeissa ja luontaistuote kaupoissa myytävä jalkakylvyssä käytettävä suola.

Sekoita noin 5 desilitraa Epsom suolaa lämpimään veteen. Tehostaaksesi jalkakylvyn vaikutusta, voin lisätä siihen saman verran ruokasoodaa. Liota jalkoja 15 – 20 minuuttia. Toista jalkakylpyjä kolmesti viikossa.

Jos kärsit korkeasta verenpaineesta tai kilpirauhasen häiriöstä, älä tee jalkakylpyjä saunan yhteydessä. On myös muistettava huolehtia riittävästä nesteen saamisesta.

Voit myös sekoittaa Epson suolaa kylmään veteen. Liota yksi ruokalusikallinen desilitraan vettä. Kastele ohut pyyhe tai puuvillainen kangas suolaveteen ja kääri kangas kihdistä kärsivälle iholle.

Sinappi

Kukapa olisi uskonut että tämä useimmiten grillimakkaran kaverina käytetty maustetahna voi auttaa myös kihdin hoidossa.

Musta-ja kelta sinappia on käytetty kautta aikojen erilaisten vaivojen hoidossa. Sinapin eteeriset öljyt ja muut ominaisuudet auttavat kivun lievityksessä. Sillä on myös myönteinen vaikutus hermoihin.

Levitä sinappia kihdin vaivaamalle alueelle ja odota hetken, että se imeytyy iholle. Voit jättää sinapin hautumaan yön ajaksi ja kääriä sen päälle hengittävän puuvillaisen kankaan.

Kokeile näitä menetelmiä kihdin hoidossa muutaman viikon ajan. Näin voit valita niistä juuri sen luonnollisen hoitomuodon, joka sopii parhaiten sinun elimistöllesi.

Todennäköisesti löydät niistä menetelmän, joka auttaa vähentämään särkyä. Jos käytät säännöllisesti joitain näistä menetelmistä, esimerkiksi omenaviinietikkaa tai ruokasoodaa päivittäisessä ruokavaliossasi, voit havaita että kihdin oireita ei enää ilmaannu lainkaan, tai harvemmin kuin aiemmin.

8 vastausta artikkeliin “Kihdin hoito kotikonstein”

 1. Olen nyt syönyt kirsikoita muutaman päivän ja aloitin myös omenaviinietikan juonnin (Rajamäellä on hunajalla makeutettu, joka on aika ok makuista laimennettuna) ja nyt alkavat oireet helpottaa. Toivotaan, että olo pysyy hyvänä jatkossakin, kun alan noudattaa kihti-ruokavaliota.
  Jossain oli hyvin kerrottu, että nuo kiteet voivat kerääntyä jopa vuosikymmeniä isonnvarpaan tyveen ja elimistö kuorruuttaa ne valkuaisaineilla mutta jos esim. varvas kolahtaa johonkin, niin valkuaisvaippa menee rikki ja kiteet pääsevät leviämään ja siitä tulee tämä tulehdus. Toki varmaan, jos niitä kertyy koko ajan lisää, niin poksahtaa ehkä itsestäänkin rasituksen seurauksena tuo suojaava kerros rikki ja tulee tulehdus.
  Onko muilla vastaavia kokemuksia?

  1. Kyllä, olin autokolarissa ja kopsautin oikean jalkani. Hetikohta isonvarpaan seudulle tuli jatkuva, paha kipu. Joka ei ottanut laantuakseen. Todettiin kihdiksi joka veden juonnilla ( 2-3 x puoli litraa kerralla) ja salaatinsyonnillä parani, iskeäkseen uudestaan yhden kaljoitteluillan jälkeen parin päivän kuluttua.

  2. Kiitos, varpaan yläosassa. 3 kalasataman tervk käy nyt, pelkkää verikoetta ja lääkäri jopa puhelimella kuvasi. Viime yönä todella koski. Nyt ruokavalio hommiin. Kupillisen omenaviinietikkaa just maistoin. Onneks netti.

 2. Koitan päästä parhaillaan asian herraksi
  Hedelmä satsin kävin ostoksilla…nyt koe kaniina …ootan tulosta lähipäivinä

 3. Juon kirsikkamehua kuplavedessä laimeana seoksena ja tai limetipoilla maustettuna jolloin tulos maistuu karpalolta. Piristää fiilistä. Kihtiin käytän lääkärin määräämää Allonol lääkettä pillerin päivässä mikä pitää kihdin hallinnassa. Kihti ilmaantuu heti takaisin jos syön katkarapuja, joten luovuin lempiruuastani.

 4. Minulla on ilmeisesti kihti.
  Se alkoi epätyypillisestä nivelestä oikean käden peukalosta.
  Olen ihan alkuvaiheessa/shokki-
  että en saa enää juoda olutta, enkä syödä palkokasveja enkä katkarapuja eikä pinaattia.
  Sain kivun peukalossa taintumaan Burana 800mg+ Panadol 2g lyhyellä kuurilla.
  Yritän nyt syödä sitä mitä saa ja katsotaan miten tämä homma edistyy.
  Oletteko saaneet painoa pudotettua kihtiruokavaliolla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *